Aprovats inicialment els pressupostos del 2024

Aprovats inicialment els pressupostos del 2024
Jordi Ribàs / Raquel Moreno
01/12/2023 - 11:56

Badalona - La majoria absoluta del Partit Popular ha permès tirar endavant els comptes malgrat els vots en contra d'En Comú Podem i Guanyem, i l'abstenció d'Esquerra Republicana i el Partit dels Socialistes.

Aquest matí s'ha donat el vistiplau als pressupostos de l'any que ve després d'una hora de debat polític en un ple municipal extraordinari. Uns comptes que, apunta el govern, tenen tres objectius: garantir l'estabilitat pressupostària, garantir una despesa compromesa i permetre dur a terme canvis transversals. Per l'alcalde Xavier García Albiol, el més important és que per primer cop en dotze anys els comptes entraran en vigor un 1 de gener. A més, l'alcalde destaca que s'augmenta la despesa en àrees clau: recursos humans, neteja, seguretat i manteniment.

Des de Guanyem, Dolors Sabater ha votat en contra els comptes. Afirma que el pressupost té 'retallades encobertes', com la supressió del programa Badalona Envelliment Saludable de BSA, i argumenta que és 'poc ambiciós' i no afronta la recuperació de l'administració.

Aïda Llauradó, i la resta de Badalona En Comú Podem, també han votat en contra. Llauradó critica que no hi ha hagut 'voluntat de consens', i ha afegit que l'increment de la partida a recursos humans es queda curt i 'és insuficient'.

Per la seva banda, Esquerra Republicana s'ha abstingut per, diuen, 'no fer com el PP', que va tombar el pressupost el 2022. Àlex Montornès també creu que el govern 'ha forçat la maquinària per aconseguir 30 milions d'ingressos' per poder dir que és el pressupost que més creix.

Els socialistes, que també s'han abstingut, afirmen que el seu partit seran propositius i que faran al·legacions per millorar el pressupost, amb l'objectiu de 'capgirar la situació de l'ajuntament.' Així ho ha expressat Fernando Carrera, qui ha volgut agrair el 'diàleg' mantingut amb el govern local en les darreres setmanes:

En el mateix ple, també s'ha aprovat una modificació de relació de llocs de treball per incorporar noves vacants, així com la pujada d'un 7% del sou dels agents de la guàrdia urbana.