Aquest dilluns comença la campanya de vacunació simultània contra la grip i la covid-19

Aquest dilluns comença la campanya de vacunació simultània contra la grip i la covid-19
Laia Martínez
11/10/2023 - 15:41

Badalona - Ja es pot demanar cita per a la vacunació simultània contra la grip i la covid que comença dilluns vinent, 16 d'octubre. Salut ja ha obert la programació de cites per a les persones de 60 anys i més i, per primera vegada, s'introdueix la vacunació sistemàtica antigripal a tots els infants d'entre 6 i 59 mesos d'edat.

La cita ja es pot sol·licitar a través de La Meva Salut, al web de citasalut.gencat.cat o bé, directament al centre d'atenció primària de referència. Entre d'altres, es poden vacunar els fumadors habituals, persones amb afeccions de risc, que pateixin problemes de salut crònics, també les dones embarassades, les persones amb immunosupressió o els professionals sanitaris i sociosanitaris. Els qui es vulguin vacunar, també podran anar a un punt de vacunació poblacional, que facilitarà la vacunació fora dels horaris del CAP, com són els dissabtes.

El departament de Salut té la voluntat de protegir i immunitzar al màxim la ciutadania davant els virus respiratoris, sobretot, en els períodes de tardor i hivern. I és que la vacunació evita més de 34.000 casos de malalties i les seves complicacions de salut a Catalunya. Les vacunes contra la grip i la covid-19 estaran disponibles fins que acabi la temporada estacional, és a dir, a finals de març de l'any vinent.