Primer dia de la selectivitat amb els nervis com a protagonistes

Primer dia de la selectivitat amb els nervis com a protagonistes
Arnau Vidal / Laura Valverde
04/06/2024 - 15:02

Facultat de Química (UB), Barcelona - Aquest dimarts ha començat la selectivitat. Des d'avui fins dijous, 42.500 joves s'examinaran per aconseguir la millor nota possible per accedir a la universitat. Respecte a l'any passat, aquestes PAU compten amb més alumnes: 400 més que provenen de Batxillerat i prop de 300 de cicles formatius.

Nervis des de primera hora del matí perquè aquest dimarts han començat les PAU. Una jornada en què el mal de panxa, les poques hores de son i les cares de felicitat i decepció han estat els clars protagonistes. En aquestes proves els joves demostraran tot el que han après durant mesos per aconseguir una bona nota de tall i, finalment, cursar la carrera universitària que desitgen.

Aquest matí ha estat el torn de llengua castellana i anglès. Els alumnes de l'Institut Júlia Minguell de Badalona, Adán i la Paula, volen estudiar Psicologia i Magisteri i han buscat la manera de controlar els nervis.

Tot i les bones sensacions, la coordinadora de batxillerat de l'Institut Encarna Gómez, ha criticat el fet que batxillerat només s'enfoca a fer les PAU.

Amb la universitat com a horitzó, les proves s'allargaran fins dijous amb exàmens com història, llengua catalana o història de la filosofia, entre d'altres.

WhatsApp Image 2024-06-04 at 14.09.47 (1)