Aquest mes començaran les obres del nou viaducte del canal del Gorg

Aquest mes començaran les obres del nou viaducte del canal del Gorg
Laia Martínez | Emma Teixidó
04/04/2024 - 19:37

Badalona - Aquesta tarda s'ha signat el contracte per a la construcció del nou viaducte ferroviari del canal del Gorg a la sala de juntes de l'edifici de Capitania-Marina Badalona, al port de la ciutat. Això permetrà que s'iniciïn les obres aquest mateix abril i que a finals de 2025 ja pugui entrar en funcionament. Ha comptat amb les firmes de l'alcalde de Badalona, del gerent de Marina Besòs i de l'empresa adjudicatària, la UTE Comsa-Dragados.

La construcció d'aquest pont per al ferrocarril entre els carrers de Ponent i de Tortosa afavorirà el pas del tren per sobre del nou canal del Gorg. Els treballs, de 15,4 milions d'euros, també inclouen la construcció del desviament previ del trànsit ferroviari de la línia de la costa i les vies definitives. Del total d'aquest pressupost, l'Ajuntament aporta 4,9 milions d'euros, ADIF, 3,3 milions i la resta, els 10,5 milions d'euros, van a càrrec de Marina Badalona. El viaducte, de 180 metres de longitud, superarà el canal del Gorg, serà totalment navegable i tindrà capacitat per acollir 200 nous amarratges d'embarcacions de fins a 15 metres d'eslora. És un projecte amb el qual es vol impulsar una nova centralitat del municipi i que facilitarà la connexió dels barris del nord de la ciutat amb la façana marítima. Es preveu que la primera fase estigui enllestida aquest novembre. Aquesta permetrà desviar el trànsit ferroviari de la línia de la costa per no interrompre el servei mentre es construeix el viaducte.

Un acte de signatura, per cert, al qual en un primer moment s'havia convidat als mitjans de comunicació. La Junta Electoral Provincial, però, arran d'una denúncia del PSC, ha demanat cancel·lar la convocatòria en considerar que era contraria a la Llei Orgànica del Règim Electoral General.