Aragonès diu que 'cal entendre les angoixes i pors' dels que han donat majoria a la dreta en algunes ciutats

Aragonès diu que 'cal entendre les angoixes i pors' dels que han donat majoria a la dreta en algunes ciutats
Mar Martínez
30/05/2023 - 14:19

Badalona - El president de la Generalitat, Pere Aragonès, proposa un front democràtic a Catalunya de cara a les properes eleccions generals. Aragonès diu que cal obrir un nou cicle polític davant la dreta i l'extrema dreta que han triomfat a les eleccions municipals. Ho ha dit en roda de premsa aquest migdia.

Aragonès ha interpretat l'abstenció com un missatge adreçat a sobiranistes i independentistes, un missatge que ell entén com una crida a què aquestes forces s'entenguin.

Cal impulsar pel 23 de juliol un front democràtic de les forces sobiranistes i independentistes per defensar Catalunya i els drets i les llibertats

Quant a les majories de la dreta en algunes poblacions -i aquest seria el cas de Badalona- diu que se n'han de treballar les causes i entendre les pors que han motivat el suport a aquestes candidatures.

El president diu que 'l'hora és greu' i que cal defensar Catalunya. Ha explicat que això passa per les escoles, la sanitat catalana i els drets civils i polítics, així com la igualtat, el benestar i l'economia del país. El president s'ha ofert per construir ponts d'entesa i ha dit que no convocarà eleccions autonòmiques.