Els partits escalfen motors per les europees

Els partits escalfen motors per les europees
Jordi Ribàs
23/05/2024 - 08:15

Badalona - Els partits arranquen oficialment avui a la nit la campanya electoral per a les eleccions europees, que se celebren el 9 de juny. A Espanya es triaran 61 dels 720 diputats del Parlament Europeu, a escollir amb el vot d'entre les 33 candidatures que s'hi presenten. Amb un total de 370 milions de votants cridats a les urnes, un dels principals reptes dels comicis europeus és la participació, que sovint no arriba ni al 50%.

A Badalona, però, alguns partits han avançat unes hores el seu calendari d'actes. El primer acte d'inici de campanya serà el de Comuns Sumar, la llista encapçalada per Jaume Asens. Serà a les 16 h de la tarda, al passeig Marítim, des d'on l'actual presidenta del grup municipal de Badalona, Aïda Llauradó, parlarà sobre la importància del litoral marítim.

A les 19 h, a la Plana, serà el torn de l'acte d'inici de campanya d'Esquerra Republicana, que es presenta conjuntament amb Bildu i el BNG sota el nom Ara Més, Ara Repúbliques. A l'acte hi participarà Oriol Junqueras, president d'Esquerra, la cap de la llista, Diana Riba, i el número dos, el badaloní Tomàs Molina.

El PSC, amb una llista encapçalada per l'actual ministra Teresa Ribera, farà una presentació del cartell a Badalona al seu local, al carrer Joan Miró, a les 19:30 h.

A la mateixa hora, Podem, que a les europees estarà liderat per l'exministra Irene Montero, iniciarà la penjada de cartells de propaganda electoral, a l'encreuament entre l'Antiga Carretera de València i el Carrer Johann Sebastian Bach.

I a les 12 serà el torn de la penjada de cartells de Junts, que es presenten sota el nom Junts i Lliures per Europa, amb una llista encapçalada per l'exconseller Toni Comín.

De moment, encara no hi ha actes previstos a Badalona per part del PP, Ciutadans ni Vox.

Els populars compten de nou amb Dolors Montserrat al capdavant de la llista. Ciutadans aposta també de nou per Jordi Cañas, mentre que la llista de Vox la lidera Jorge Buxadé.