Arrenca el judici contra l'exregidor del partit popular a Badalona David Gómez

Arrenca el judici contra l'exregidor del partit popular a Badalona David Gómez
Mar Martínez
19/06/2023 - 18:04

Audiència de Barcelona - 11 anys després dels fets, aquest matí ha arrencat el judici contra l'exregidor del partit popular a Badalona David Gómez i diversos empresaris per unes obres presumptament il·legals realitzades el 2012. Les acusacions i algunes defenses han demanat suspendre la vista fins a substituir el pèrit, ja difunt, que va fer els informes, però el jutge ho ha refusat.

El judici se celebra a l'Audiència de Barcelona. A l'exregidor badaloní i als empresaris se'ls jutja per prevaricació i frau a l'administració. David Gómez, que arran dels fets va ser expulsat del PP, s'enfronta a més de 2 anys de presó i 8 d'inhabilitació.

La fiscalia demana penes similars per a la resta d'acusats, sobretot empresaris i algun alt càrrec, com una excoordinadora municipal. El jutge ha acceptat les peticions de totes les defenses perquè els 11 acusats declarin al final del judici. Així, seran citats a la sessió d'aquest dijous.

En la sessió d'avui, s'ha notificat que Xavier Garcia Albiol -que en el moment dels fets era alcalde de Badalona- ha renunciat a exercir com a acusació particular durant el judici. El motiu principal és que Albiol està citat justament demà dimarts en qualitat de testimoni com a alcalde actual.

La vista continua demà a partir de les 10 del matí.