Arrenca el treball del grup de quinze experts sobre la violència sexual entre menors

Arrenca el treball del grup de quinze experts sobre la violència sexual entre menors
Susana Soldado / Sara Nicolás / Mar Martínez
19/07/2023 - 21:24

Barcelona - En un parell de mesos, a l'octubre, el grup d'experts per combatre la violència sexual entre menors preveu que tindrà a punt l'informe amb la diagnosi i recomanacions adreçats als organismes públics. Una quinzena de professionals d'àmbits molt diferents s'han reunit aquest matí a la seu de Drets Socials, a Barcelona.

A partir d'aquesta primera reunió, que ha estat presidida pel conseller de Drets socials Carles Campuzano, s'ha de generar l'anàlisi d'una situació, la de la violència sexual de menors a menors, on, segons els experts, conflueixen múltiples causes.

A més de l'anàlisi, els experts hauran de recollir recomanacions que serveixin a les entitats públiques per prendre decisions a l'hora d'afrontar aquest tipus de violència. Això, tant en l'àmbit preventiu com d'atenció a les víctimes i els agressors menors d'edat.

Vint-i-un investigats per agressions sexuals, tretze dels quals menors de catorze anys

El detonant de la trobada, les denúncies els darrers mesos d'agressions sexuals contra infants i adolescents comeses també per menors amb el focus d'atenció a la ciutat de Badalona. Segons les darreres dades dels Mossos, del mes de juny, el darrer any han investigat a la ciutat fins a vuit denúncies per agressions sexuals grupals perpetrades per menors.

Dels 21 investigats, 13 tenen menys de catorze anys i la Llei del Menor no permet que vagin a judici, motiu pel qual han estat derivats a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència, la DGAIA.