Arrenca la 20ª edició de la Trobada de nens dansaires que enguany aplega més de 5000 alumnes

Arrenca la 20ª edició de la Trobada de nens dansaires que enguany aplega més de 5000 alumnes
Anna García de Albéniz
14/05/2024 - 14:18

Palau Municipal d'Esports, Gorg - Conèixer tradicions catalanes i d'arreu del món amb la música i la dansa com a elements vertebradors. Amb aquesta premissa arriba un cop més la Trobada de nens dansaires de Badalona, que enguany celebra la vintena edició. Les jornades han començat aquest dimarts i s'allargaran fins el proper dijous al Palau Municipal d'Esports. En aquesta ocasió hi participen més de 5 .000 escolars de 34 centres educatius de la ciutat.

El projecte permet adquirir coneixements musicals d'una manera lúdica i, alhora, fomentar la socialització entre els infants. En la trobada hi participen alumnes des d'I3 fins a quart de primària. Cada curs porta a terme dues coreografies, una tradicional catalana i una altra d'arreu del món per apropar cultures diferents als escolars. Aquest 2024 la trobada arriba als 20 anys d'història. Núria Creixell, mestra de música de l'escola Ítaca i coordinadora de la trobada, admet que al llarg dels anys hi ha hagut canvis que n'han dificultat l'organització. Tot i així assegura que ho entomen amb il·lusió per seguir creixent.

Segons Creixell, és imprescindible la implicació de tota la comunitat educativa perquè el projecte tiri endavant; dels mestres de les àrees implicades però també dels tutors i les famílies. Durant els tres dies les danses dels petits aniran acompanyades del grup de grallers So Nat. A més, també es fan seva la pista del pavelló el Ballet Silvia Pallisera, el Típic Ball de Bastons de Canyet i els alumnes de dansa clàssica i espanyola de l'Institut del Teatre.

  • Notícia íntegre emesa a l'Informatiu: