Arriba la primera Trail benèfica de les Malalties Minoritàries

Arriba la primera Trail benèfica de les Malalties Minoritàries
Laura Valverde | Laia Martínez
30/05/2024 - 17:16

Badalona - Aquest diumenge, 2 de juny, arriba la 1a edició de la Trail benèfica de les Malalties Minoritàries, que recorrerà la Serralada de Marina. Es preveu una gran participació, perquè de moment ja hi ha 400 inscrits. La recaptació anirà destinada a l'Institut Germans Trias i Pujol.

CAN RUTI
Entorn de Can Ruti

Aquesta cursa de muntanya se suma a la que ja organitza de fa anys l'Associació de Comerciants Piferrer, amb la Plataforma Acció, pel litoral badaloní. Ara han decidit expandir-se a altres zones icòniques de Badalona i és per això que aprofitaran els camins muntanyosos de la Serralada amb una trail que tindrà diversos circuits per a tots els corredors. En tots els casos sortiran del pàrquing de l'Hospital Germans Trias i Pujol, i la de 12 km ho farà a les 8:30 h.

David Neira, organitzador de la Trail
Javier Cabrera, organitzador de la Trail

El temps màxim estimat per completar la carrera és de 2 hores i 45 minuts. Els donatius aniran destinats a la Unitat de malalties minoritàries neuromusculars neuropediatres de l'IGTP. Precisament, aquesta mena d'esdeveniments ajuden a donar visibilitat a aquestes malalties menys conegudes i, això, és important per donar un impuls a la investigació.

Visibilitza aquestes malalties que moltes vegades passen desapercebudes

Gisela Nogales és investigadora del grup GRENBA

Per altra banda, des de l'organització ja han confirmat que la tradicional Gala Benèfica de les Malalties Minoritàries se celebrarà el proper 17 de juliol al Teatre Zorrilla. També han afegit novetats, com que la Cursa de 100 km que organitza David Neira al passeig Marítim no serà contra el càncer aquesta vegada, sinó que anirà destinada a les malalties minoritàries.

TRAIL CURSA MINORITARIA PREVIA
Durant la presentació de la cursa, aquest matí