Arriba la XII edició de la cursa benèfica per a les Malalties Minoritàries

Arriba la XII edició de la cursa benèfica per a les Malalties Minoritàries
Raquel Moreno
15/02/2024 - 15:56

Badalona - El Passeig Marítim davant l'Hotel Marina Badalona serà l'escenari que donarà el tret de sortida a la dotzena edició de la Cursa benèfica per a les Malalties Minoritàries. Serà diumenge 25 de febrer. Una iniciativa impulsada per la Plataforma Acció Badalona, organitzadora de la cursa, que destinarà tota la recaptació a l'Institut de Recerca Germans Trias i Pujol, on es desenvolupen investigacions en malalties neuromusculars i neuropediàtriques.

Hi haurà quatre tipus de proves: la caminada de 5 quilòmetres que s'iniciarà a dos quarts de 9 del matí, les curses de 5 i 10 quilòmetres a partir de dos quarts de 10, i la cursa infantil de 5 quilòmetres a partir de les 11 del matí. Totes elles tindran el punt d'inici al Passeig Marítim de Badalona, davant de l'Hotel Marina Badalona. Els organitzadors animen a tota la ciutadania a participar i caminar o córrer per una bona causa. També des de l'IGTP agraeixen actes benèfics com aquest que a banda d'aportar recursos econòmics, diuen, visibilitza les malalties minoritàries, molt desconegudes per la societat.

Per a les entitats afectades rebre finançament perquè els investigadors facin recerca és una oportunitat per donar a conèixer aquestes malalties rares que a dia d'avui, no tenen cura. En l'acte de presentació han estat presents l'Associació Espanyola de Distròfia muscular facioescapulohumeral, una malaltia neurodegenerativa genètica, i membres de l'associació CTNNB1, una síndrome del neurodesenvolupament que afecta tant a nivell cognitiu com muscular.

Les inscripcions ja es poden fer al portal web xipgroc.cat en l'apartat de curses BDNMinoritàries2024. La cursa infantil és gratuïta, mentre que la resta tenen un cost d'entre 13 i 15 euros. La samarreta solidària té un cost de 8 euros. La recollida de dorsals i les bosses dels corredors es podrà fer dissabte, 24 de febrer, al Centre Comercial Montigalà. També es podrà recollir el mateix dia de la cursa, una hora abans de l'inici de les proves, al Passeig Marítim. La Cursa per les Malalties Minoritàries està organitzada per l'Associació de Comerciants Salut Alta Pau Piferrer conjuntament amb l'Associació de Veïns Turó d'en Caritg i la Plataforma Acció Badalona, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Badalona.

rdp malalties minoritàries