Arxivada la querella de SICPOL contra el regidor Manel Sorribas

Arxivada la querella de SICPOL contra el regidor Manel Sorribas
Àlex Sisó
12/06/2023 - 11:05

Badalona - El jutjat d'instrucció 4 de Badalona ha arxivat definitivament la querella que el Sindicat de Comandaments de la Policia Local (SICPOL) va interposar al gener contra el regidor d'Hisenda, Recursos Interns i Personal, Manel Sorribas. A l'escrit se l'acusava d'ocultar i endarrerir el tràmit d'expedients d'una quinzena d'agents de la Guàrdia Urbana i de no actuar sobre la presumpta vaga encoberta al cos al novembre de l'any passat.

A l'auto, el jutge manifesta que ha arxivat la causa perquè no ha vist elements suficients per a l'exercici de l'acció penal. Respecte a la imputació per delicte de frau a la Seguretat Social, motivat per la presumpta vaga encoberta, el magistrat assegura que queda acreditat que, un cop Manel Sorribas va tenir coneixement d'aquest fet, el va comunicar al Superintendent de la Guàrdia Urbana perquè informes sobre els indicis que poguessin tenir per acreditar una vaga encoberta.

De la mateixa manera, el jutge també ha decretat l'arxivament definitiu de la imputació per delictes d'infidelitat en la custòdia de documents i d'omissió del deure de perseguir delictes. Assegura que no ha quedat acreditat que el regidor de Recursos Humans hagi comès cap frau. El jutge detalla que va ser el mateix investigat qui va donar ordres concretes perquè no prescrivissin cap dels expedients. Per aquest motiu, el jutge no pot atribuir al regidor cap demora o intenció d'endarrerir o no tramitar els expedients.

SENTENCIA SORRIBAS PROVISIONAL
Resolució del jutjat número 4 de Badalona del 09/05/23

Recordem que la secció sindical de SICPOL a l'Ajuntament de Badalona va explicar el passat mes de març que finalment no havia ratificat la querella contra el regidor perquè el Ministeri Fiscal va assumir la causa. Consideraven que així esvaïen els dubtes sobre possibles interessos polítics. Per a Sorribas, però, la querella respon a una venjança perquè l'executiu local va obrir una investigació amb el Departament d'Interior per possibles irregularitats en el cobrament de les hores extres dels comandaments de la Guàrdia Urbana.