Arxivada la denúncia d'una assessora del PSC contra Xavier García Albiol per una presumpta agressió

Arxivada la denúncia d'una assessora del PSC contra Xavier García Albiol per una presumpta agressió
ACN
27/02/2024 - 15:39

Badalona - El jutjat d'instrucció número 4 de Badalona ha ordenat l'arxivament de la causa contra l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, per un presumpte delicte de lesions. Recordem que, al febrer de l'any passat, una assessora del PSC va denunciar Albiol en plena precampanya de les municipals, acusant-lo d'agafar-la del braç i apartar-la de manera violenta durant un acte amb centenars de persones de públic. Més d'un any després, però, la instrucció no ha avançat i el jutge determina que el presumpte delicte ja ha prescrit.

A través del seu perfil a X, Albiol assegura el cas 'ja no interessa' al PSC perquè es tractava només d'un 'muntatge' per intentar 'enfonsar-lo' a les eleccions. És, diu Albiol, una manera 'bruta' de fer política: 'Perdono, però no oblido'. Albiol retreu males arts als partits de l'anterior govern i admet que durant alguns mesos ha rebut ajuda psicològica per 'l'assetjament per terra, mar i aire' que ha rebut arran d'aquest cas. 'El temps dona i treu raons, però no tot s'hi val per intentar enfonsar el teu rival polític', conclou l'alcalde de Badalona.

El jutge ja va arxivar la denúncia en un primer moment, però la dona i la fiscalia ho van recórrer. També hi va presentar un recurs el mateix Albiol contra la decisió d'enviar el cas a judici. Amb tot, han anat passant els mesos i el presumpte delicte ja no es pot jutjar. En el seu auto, el jutge recorda a les parts que tenen oberta la via civil.

Recordem que, segons l'acusació, els fets denunciats haurien succeït el novembre de 2022, en una presentació de clubs infantils de futbol a Sistrells, concretament en el moment de posar-se a primera fila per fer-se una fotografia d'equip. La denunciant, amb la regidora Teresa González com a testimoni, va assegurar als Mossos d'Esquadra que Albiol li havia provocat lesions al braç i que se sentia víctima de violència masclista.