L'ASCAD critica que l'informe del Parlament sobre la Covid-19 a les residències no està complet

L'ASCAD critica que l'informe del Parlament sobre la Covid-19 a les residències no està complet
Laia Martínez / Carles Tornero
26/02/2024 - 20:12

Badalona - L'informe del Parlament sobre la Covid-19 a les residències no està complet i deixa de banda informació, segons l'ASCAD, l'Associació Catalana de Directors de Centres i Serveis d'Atenció a la Dependència Gerontològica. El president d'aquesta entitat critica que haurien d'explicar què va passar realment perquè no es torni a produir una situació similar.

És un informe que, entre les conclusions, apunta que les inspeccions en aquestes residències van ser deficients i això explicaria l'alta mortalitat patida durant la pandèmia. Entitats i associacions del tercer sector denuncien que no s'estan assumint responsabilitats per la gestió a les residències de la gent gran. L'ASCAD, per la seva banda, demana més informació perquè no es repeteixi, diuen, una desgràcia com aquesta.

Han obviat coses que són tremendament importants

Andrés Rueda, president de l'ASCAD, entrevistat al BDN 360º

Recrimina que s'haurien pogut prendre mesures per protegir més els espais vulnerables i no es va fer. En aquest sentit, Rueda culpa als polítics de no haver aplicat mesures preventives. És per això que se senten decebuts per les conclusions d'aquest informe que, afirmen, òbvia informació. Pel que fa a les residències, el president de l'ASCAD avisa que cal disposar de més places per reduir les llistes d'espera.

Andrés Rueda, president de l'ASCAD, entrevistat al BDN 360º

Per revertir aquesta situació, per tant, caldria que l'Administració concertés més places i n'augmentés el nombre, però a la vegada és necessari, diu, disposar de més finançament.