Aspanin engega la campanya 'Ensenyem el valor de conviure amb la discapacitat intel·lectual'

Aspanin engega la campanya 'Ensenyem el valor de conviure amb la discapacitat intel·lectual'
Martí Vinyes i Albert Guerra
28/02/2024 - 21:20

Museu de Badalona - Aspanin ha engegat la campanya «Ensenyem el valor de conviure amb la discapacitat intel·lectual» amb l'objectiu d'obrir-se a la ciutadania i convertir-se en agents de canvi. Aquest projecte forma part de la nova línia de l'entitat, fruit d'un procés de reflexió i anàlisi sobre el context social actual. La presentació ha estat aquesta tarda al Museu de Badalona davant d'un centenar d'assistents.

El projecte es basa en donar visibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual principalment a l'hora de ser tractats sense paternalismes, pors o condescendències i que puguin tenir una oportunitat de creixement com qualsevol altra persona. Escoltem la presidenta d'Aspanin, Maite Forteza:

La societat també hi juga un paper important ja que ha d'aprendre a reformular i replantejar les exigències cap a les persones amb discapacitat intel·lectual, sobretot a les empreses. Forteza assegura que treballen en aquest sentit.

Des d'Aspanin han establert vincles amb diferents sectors com la restauració o els transports atès que consideren que la societat encara necessita molta pedagogia per tractar amb aquestes persones.