Aturat parcialment l'enderroc dels edificis a l'ARE de l'Estrella per un desacord amb uns propietaris

Aturat parcialment l'enderroc dels edificis a l'ARE de l'Estrella per un desacord amb uns propietaris
Sara Nicolás
24/05/2023 - 16:22

Badalona - El Consorci Urbanístic de l'ARE de l'Estrella i Sant Crist, que havia plantejat el projecte d'enderroc com una única llicència, començarà primer a demolir els edificis de l'entorn de la Plaça de Baró de Maldà. És la solució que els responsables del pla urbanístic han pres després que uns propietaris del carrer Sant Ramon s'hagin negat a marxar dels seus immobles perquè estan en desacord amb la compensació oferida. La zona afectada és la que comprèn els carrers Sant Ramon i Torrent de la Batllòria.

El gerent del Consorci Urbanístic de l'ARE de l'Estrella i Sant Crist, Francesc López Guardiola, destaca que els propietaris 'ara estan com a precaristes, i han de buscar una alternativa habitacional', i assegura que està obert a parlar i a oferir un cop de mà, però que en cap cas s'aturarà el procés.

Estem disposats a parlar-ne si cal que els oferim ajuda a trobar alternativa habitacional. Ara bé, no aturarem el procediment administratiu i judicial que hi ha obert.

Els tràmits per desenvolupar el projecte ja s'havien allargat anteriorment per la falta de documentació provinent dels propietaris, segons apunten des del consorci. D'altra banda, però, Fèlix Playan, copropietari de l'immoble afectat, assegura que la compensació que els han ofert no és justa.

Nosaltres sabem el que val una casa a Badalona, estem al costat de Pompeu Fabra, ben situats

Des del Consorci asseguren que esperen un desnonament administratiu per poder tirar endavant amb la resta del projecte d'enderroc. I és que, assenyalen, el pla urbanístic de l'ARE de l'Estrella és un projecte necessari per a la ciutat que no pot esperar més.

propietaris frenen are estrella