La Generalitat fa una crida per a augmentar el nombre de famílies acollidores

La Generalitat fa una crida per a augmentar el nombre de famílies acollidores
Laia Martínez / Núria Rodríguez
18/10/2023 - 18:49

Badalona - La Generalitat posa en marxa una campanya per augmentar el nombre de famílies acollidores a Catalunya. Actualment, n'hi ha 783 i el seu objectiu és que hi hagi suficients per als 2.000 infants i adolescents que resideixen en centres pendents de viure en una llar.

Aquesta és la campanya distribuïda per les xarxes socials i que anima a la ciutadania a sumar-se a fer aquest pas. I és que des del govern català alerten que el nombre de famílies acollidores és insuficient. Recorden que l'acolliment és una mesura de protecció que permet als menors crear vincles afectius molt enriquidors. Des del govern asseguren que la xifra d'infants en centres d'acollida ha anat a l'alça, però que la societat, a la vegada, està més conscienciada per a garantir el dret d'aquests joves.

Núria Valls, secretària d'Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat, entrevistada al Badalona Matí

Nosaltres no podem tenir llistes d'espera. Com a societat, l'hem d'atendre en el minut zero, perquè és la nostra obligació per a garantir els seus drets

Aquest benestar emocional del què parla Valls també reverteix favorablement a les famílies acollidores, que consideren que es tracta d'una experiència satisfactòria i de creixement personal i familiar. En aquest sentit, aquesta campanya també serveix per a donar a conèixer aquesta vivència, a través de xerrades que s'estan duent a terme per tot el territori català, amb el testimoni de famílies acollidores i dels mateixos joves, ja majors d'edat, que han estat acollits. Hi ha diferents maneres de participar. I és que en funció de les necessitats dels infants i la situació de la família biològica, existeixen diferents tipus d'acolliment, que varien sobretot en funció de la seva durada. Existeixen el d'urgència, el permanent o el de caps de setmana i vacances. Tota la informació es troba en aquest enllaç.

📻 Es pot recuperar l'entrevista sencera, feta al Badalona Matí (18 d'octubre), aquí.

📺 Badalona Notícies TV:

Badalona Notícies del 18 d'octubre