Augmenten els pacients per accident de patinet elèctric a l'Institut Guttmann

Augmenten els pacients per accident de patinet elèctric a l'Institut Guttmann
Laia Martínez / Anna Fàbrega
18/05/2023 - 18:40

Badalona - La irrupció de l'ús del patinet elèctric i altres vehicles de mobilitat personal similars, que cada vegada són més habituals, han comportat un augment de sinistralitat per accidents tant dels usuaris com d'altres vianants que reben el seu impacte. Des de l'Institut Guttmann apunten que ha passat de tan sols una anècdota fa dos anys a considerar-se un escenari més freqüent, tant per la sinistralitat com mortalitat.

Des de l'àrea de rehabilitació de la Guttmann fan un abordatge integral pel pacient que implica un treball a escala funcional perquè la persona pugui tornar a tenir autonomia en la seva vida diària, depèn del grau d'accident patit, i també de millora a escala cognitiva de possibles lesions neurològiques. Ignasi Soriano és terapeuta ocupacional i coordinador de l'àrea de rehabilitació de l'Institut Guttmann.

Per evitar possibles accidents, la normativa vigent indica que és obligatori l'ús de casc per desplaçar-se per la ciutat, cal circular a una velocitat màxima de 25 km/h, un ocupant per patinet i només es pot anar per les vies permeses, evitant voreres o vies interurbanes.