Augmenten les matriculacions de vehicles en un 10% a Badalona

Augmenten les matriculacions de vehicles en un 10% a Badalona
Laia Martínez / Núria Rodríguez
07/11/2023 - 17:51

Badalona - A Badalona han augmentat les matriculacions de vehicles en un 10%, respecte de l'any passat. Entrevistat al Badalona Matí, el director de vendes del Grup Lesseps, Sergi Gaspar, detalla que els de combustió encara són els més venuts, superant el 50%. Tot i això, afirma que la ciutadania cada vegada està més conscienciada de la importància d'optar per vehicles més sostenibles.

Badalona continua la mateixa estela que a escala catalana, on també han crescut les vendes un 22,9%, respecte al mes d'octubre de l'any passat. És la tendència a l'alça amb la qual es tancarà aquest 2023 i, segons Sergi Gaspar, es comença a apropar a les xifres prepandèmiques.

Comencem a acostar-nos a les xifres prepandèmiques. Encara ens queda una mica, però ho estem aconseguint

En el mercat automobilístic també perceben un repunt de turismes amb menys emissions, sigui elèctrics, híbrids o de gas. Per exemple, el director de vendes del Grup Lesseps, Sergi Gaspar, explica que aquestes alternatives als vehicles de combustió estan creixent, però que no són suficients. Ho atribueix a aquestes raons:

El factor econòmic és important. Un altre factor és la implantació de punts de recàrrega

En aquest sentit, Gaspar avisa que encara manquen més ajudes i infraestructures per trencar barreres i apropar amb més força el vehicle elèctric. Per la seva banda, la inflació també ha afectat a aquest mercat, amb una pujada dels costos de producció i el mateix preu dels turismes. És un dels motius pels quals els cotxes de segona mà també han tingut força demanda.

📻 L'entrevista sencera es troba al Badalona Matí del 7 de novembre de 2023.