AV Gorg Mar: 'El barri del Gorg no és només el canal'

AV Gorg Mar: 'El barri del Gorg no és només el canal'
Laia Martínez | Àngel Hernández
03/06/2024 - 17:57

Gorg, Badalona - El barri del Gorg no delimita únicament a la zona del canal. Així ho reivindica l'Associació de Veïns del Gorg Mar, que critica que tot s'estigui construint al voltant d'aquest nou eix. Una àrea que, des de l'entitat, consideren que ha fet incrementar considerablement els preus de lloguer: poc accessibles, diuen, per als badalonins.

Noves edificacions, nou passeig comercial i marítim i una connexió directa cap al Port. Aquestes futures millores per al barri tenen un problema ben visible per a l'associació veïnal: les grues que protagonitzen aquest espai, les runes que es generen amb les obres i el mateix soroll. Entre els efectes negatius, a més, sumen alguns desperfectes ocasionats, diuen, com voreres trencades.

Només veus grues i grues i grues i grues

Teresa Vinuesa és la presidenta de l'Associació de Veïns del Gorg Mar
BARRI DEL GORG OBRES GRUES 1
Canal del Gorg, aquesta tarda

Una de les altres qüestions que volen deixar clara és que el barri abasta molt més que l'àrea del canal. Recrimina que sembla que sigui un barri dins d'un altre. I que, tot i que s'està omplint d'habitatges, calen equipaments, com per exemple a escala educativa i sanitària.

S'ha construït un barri, però no amb equipaments

Teresa Vinuesa

Més enllà d'això, es mostren satisfets amb les obres del nou viaducte ferroviari que permetrà desplaçar el tren per obrir el canal. Perquè, apunten, significarà un pas més per posar punt final a unes construccions que s'allarguen des de fa massa anys.