Avís preventiu de contaminació per partícules PM10 a Barcelona i àrea metropolitana

Avís preventiu de contaminació per partícules PM10 a Barcelona i àrea metropolitana
Redacció
26/01/2024 - 17:32

Badalona - Activat un avís preventiu per nivells elevats de partícules en suspensió a la conurbació de Barcelona, on es troba Badalona. Unes partícules que, si l'exposició és prolongada o repetitiva, pot tenir efectes nocius en el sistema respiratori dels ciutadans.

El fet que la mitjana diària dels nivells PM10 d'ahir dijous hagi estat superior a l'habitual en quatre estacions de mesurament de l'àrea de Barcelona i Vallès-Baix Llobregat ha causat que la Generalitat hagi decidit activar aquest avís. S'ha activat per reduir les emissions d'aquestes partícules causades per les activitats humanes, que s'afegeixen a les que ja n'hi ha per motius naturals.

Es recomana a la ciutadania, per tant, prioritzar l'ús del transport públic i reduir l'exercici físic intens, i als municipis que redueixin les obres que generin pols i incrementin el reg, entre altres. La previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i es podria superar el valor diari de 50 μg/m³ durant el dia d'avui, pel domini de la dorsal en nivells alts i l'anticicló d'aquests dies.