Badalona Acull i Noves Vies reclamen suprimir la cita prèvia per als tràmits burocràtics

Badalona Acull i Noves Vies reclamen suprimir la cita prèvia per als tràmits burocràtics
Raquel Moreno Escudero
04/10/2023 - 14:42

Badalona - Badalona Acull i l'Associació Noves Vies reclamen a l'administració l'eliminació de la cita prèvia per a empadronar-se al municipi o fer d'altres tràmits burocràtics. Alerten del mur que això representa per a les persones vulnerables i en situació irregular que arriben a la ciutat, moltes d'elles sense accés a internet i amb problemes amb la llengua.

Les traves administratives vulneren els drets de les persones, i els ajuntaments, diuen les entitats, són coneixedors de la necessitat de simplificar els processos burocràtics. Tant la Generalitat com alguns consistoris, com el de Barcelona, han retirat les cites prèvies però encara continuen sent un entrebanc en moltes administracions com la Seguretat Social, l'INEM o a l'hora de fer algun tràmit d'estrangeria. Des de l'Associació Noves Vies, una entitat que ofereix assessorament socio-jurídic a joves que es troben en una situació d'exclusió, reiteren que cal suprimir la cita prèvia i atendre els ciutadans de manera presencial.

Precisament, l'entitat badalonina assegura que són moltes les persones que viuen en habitatges rellogats per màfies que prèviament els han ocupat. També els enganyen, alerten, cobrant-los l'empadronament, desconeixent que es tracta d'un tràmit gratuït. La por, diuen, els impedeix denunciar-los. Badalona Acull també reclama al govern municipal la recuperació dels plans d'ocupació per a persones migrants ACOL, que recordem, va rebutjar l'executiu local.