Badalona, amb un alt risc, sense pla d'emergència per inundacions

Badalona, amb un alt risc, sense pla d'emergència per inundacions
Susana Soldado
18/07/2023 - 12:41

Badalona - Badalona no té un pla d'emergències per inundació tot i tenir un risc molt alt de patir-ne. Segons Protecció Civil, 7 de cada 10 municipis catalans amb risc d'inundacions no té un pla per evitar-les. Segons expliquen des del govern, l'executiu està estudiant en quin punt es troba la redacció del document i de quina manera s'ha de redactar perquè sigui efectiu.

Des de la direcció general de Protecció Civil es veu amb 'preocupació' aquesta falta de planificació, sobretot tenint en compte que els fenòmens extrems per pluja s'han intensificat amb el canvi climàtic. L'objectiu dels plans especial d'emergències per inundacions és que es municipis tinguin una planificació que els permeti afrontar i gestionar eficaçment les incidències derivades de forts aiguats. Entre altres qüestions, els plans han d'identificar aquells punts de la ciutat que són inundables davant fortes pluges i senyalitzar-los de forma correcta.

inundacio cotxe

A Catalunya, un terç dels municipis catalans tenen risc alt o molt alt d'inundacions, i moltes de les zones inundables són en nuclis urbans. Al nostre voltant, tant Santa Coloma de Gramenet com Sant Adrià de Besòs tenen un risc molt alt de patir inundacions. Tots dos municipis, però, tenen aprovats des del desembre de 2021 els seus respectius plans. Pel que fa a Montgat i Tiana, amb risc alt i mitjà respectivament, cap dels dos municipis disposen d'aquesta planificació. Des de Protecció Civil veuen amb preocupació la manca de plans d'inundacions i recorden que són els municipis qui tenen la responsabilitat de redactar-los.