Badalona amplia el romanent de tresoreria en 50M d'euros

Badalona amplia el romanent de tresoreria en 50M d'euros
Susana Soldado
25/07/2023 - 15:04

Badalona - Badalona ha liquidat el pressupost de 2022 amb un romanent de 50 milions d'euros que fan pujar fins als 144 milions els diners que té l'Ajuntament disponible per gastar. Aquest dilluns s'ha aprovat al ple la liquidació dels números de l'any passat que per a l'actual govern mostren els problemes de gestió de l'anterior executiu.

Per al govern de Garcia Albiol, Badalona està sanejada econòmicament, però l'increment, any rere any, del romanent de tresoreria demostra les dificultats d'execució que han tingut els governs anteriors. Tot i que no han pogut especificar el percentatge d'execució del pressupost per part de l'executiu sortint, l'actual responsable d'Hisenda, Juan Fernández, assegura que és una mala notícia que un ajuntament com el de Badalona tingui un romanent de 144 milions d'euros al banc pendents de gastar. 'Per un ajuntament no és positiu que et sobrin diners quan la ciutat està com està', explica Fernández que ha assegurat que una de les prioritats del govern serà transformar l'administració pública per poder executar els pressupostos.

Frame viver

En aquest sentit, Fernández defensa l'amortització de 17 milions d'euros del deute municipal que ha permès rebaixar-lo de 36 milions a només 18. Un tràmit que, segons ha explicat per xarxes l'anterior regidor d'Hisenda, Àlex Montornès, s'havia iniciat just abans de les eleccions. Per a Fernández, l'amortització ha permès alliberar sis-cents mil euros que seran destinats a altres projectes locals. Amb l'amortització del deute, l'Ajuntament de Badalona se situa lluny d'altres ciutats similars com Terrassa o Sabadell que tenen deutes d'entre 75 i 100 milions d'euros.