Badalona aprovarà un protocol policial per actuar davant ocupacions conflictives

Badalona aprovarà un protocol policial per actuar davant ocupacions conflictives
Susana Soldado/ Sara Nicolás
25/09/2023 - 13:40

Badalona - El govern de García Albiol aprovarà al mes d'octubre un protocol d'actuació per a la Guàrdia Urbana davant els casos d'ocupació il·legal conflictives. El protocol donarà seguretat jurídica als agents que, per al popular, es troben 'desprotegits davant els ocupes'. És una de les novetats en temes de seguretat que ha anunciat l'alcalde durant el balanç dels primers cent dies de govern.

100 DIES GOVERN GARCIA ALBIOL
Garcia Albiol ha fet el balanç acompanyat del seu equip de govern

Garcia Albiol ha centrat la valoració dels primers cent dies del seu govern en la millora de la seguretat i, en concret, en la lluita contra les ocupacions. En aquest sentit, ha anunciat que aprovarà un protocol que recollirà les diferents normatives existents al respecte arreu de l'estat. Un document que servirà perquè els agents sàpiguen què poden fer i què no. 'Els agents no es troben protegits davant una ocupació per dur a terme les seves actuacions, quan en la majoria de casos davant una bona formació i més protecció jurídica podrien aturar-la' assegura García Albiol. Segons ha explicat l'alcalde, el pressupost de 2024 permetrà la posada en marxa de l'anunciada en campanya regidoria antiocupacions.

Modernització de l'administració
Més enllà dels temes de seguretat, Garcia Albiol ha explicat que s'ha trobat una administració en fallida, incapaç, ha afirmat, d'iniciar el tràmit més senzill. 'L'ajuntament està molt pitjor del que pensàvem' ha sentenciat. Per resoldre-ho, ha assegurat que ja s'ha obert el procés per contractar 60 persones de la borsa de treball per a diferents àrees i que s'han convocat 4 places de directors d'àrea.


Segons ha explicat Garcia Albiol, els primers cent dies el seu govern ha hagut de treballar en actuacions urgents del dia a dia, sense oblidar, afirma, projectes importants de futur.