Badalona celebra el Dia d'Andalusia amb el 'bailaor' El Yiyo com a artista convidat

Badalona celebra el Dia d'Andalusia amb el 'bailaor' El Yiyo com a artista convidat
Judit Larios
26/02/2024 - 08:55

Badalona - El 'bailaor' badaloní El Yiyo ha estat l'artista convidat enguany en la celebració del Dia d'Andalusia aquest diumenge. Prèviament, s'ha hissat la bandera d'aquesta comunitat a la plaça de la Vila en l'acte institucional, on hi eren presents gairebé una vintena d'entitats andaluses de la ciutat.

Davant d'un Margarida Xirgu ple de gom a gom, el Yiyo va representar el seu nou espectacle, que porta per nom 'Jubileo'. Una proposta que pretén ser una festa familiar. Amb només 25 anys, el badaloní és considerat un dels bailaors amb més projecció del panorama actual. L'actuació de flamenc va servir per homenatjar no només la comunitat andalusa, sinó també les entitats que treballen per difondre la seva cultura al territori català. Així ho ha defensat Daniel Salinero, president de la Federació d'Entitats Culturals Andaluses de Catalunya, qui ressalta la importància de celebrar aquest dia.

Més enllà de la història que representa el 28 de febrer, crec que és important celebrar-ho a Catalunya per retre homenatge als andalusos que van venir aquí a treballar i han sabut sembrar la seva cultura.

El Dia d'Andalusia es commemora el 28 de febrer, dimecres, per recordar el referèndum del 1980 que va atorgar plena autonomia a la comunitat andalusa. Un cop passada aquesta celebració, la FECAC es prepara ja per a la Feria d'Abril, que s'instal·larà al Parc del Fòrum a partir del 26 d'abril.