Badalona celebra la festivitat en honor a la seva patrona, Santa Maria

Badalona celebra la festivitat en honor a la seva patrona, Santa Maria
Àlex Sisó
15/08/2023 - 14:35

Badalona - Badalona viu la segona jornada de la Festa Major d'Agost. A quarts d'onze del matí els Miquelets han arribat a la plaça de Barberà fent sonar els seus trabucs. Poc després ho han fet els diables de Badalona, el Drac Dom Fumera, la Mulassa, els gegants i la colla micaco. Tots els balls han sortit de la plaça de la Vila i han acompanyat a les autoritats fins a l'església de Santa Maria, on s'ha celebrat l'ofici solemne. El repic de festa, a càrrec de Campaners de Badalona, ha anunciat l'inici de l'acte.

FUMERA

Amb una temperatura exterior de 30 graus, l'ambient a l'interior del temple ha estat sufocant. Els ventiladors i els ventalls amb prou feines han ajudat a suportar la calor entre els assistents, que han omplert de gom a gom l'església de Santa Maria. Malgrat tot, l'acte s'ha desenvolupat, com és habitual, amb una gran solemnitat.

CALOR OK

Una gran catifa de flors al passadís central ha marcat el camí a l'Anastasi i la Maria, els gegants més antics de la ciutat, quan han entrat a l'església per fer el seu tradicional ball i l'ofrena floral a la Verge. Enguany ho han fet per primera vegada amb el nou vestuari que van estrenar al maig.

temple

En Gorka Sol, de la Colla Geganters de Badalona, ha destacat la importància de la Festa Major.

Un cop finalitzat l'acte, l'Anastasi i la Maria han tornat a ballar, aquest cop a l'exterior, i sota l'atenta mirada de molts badalonins i badalonines que s'han refugiat a l'ombra. Tots els balls han tornat en cercavila fins a la plaça de la Vila. La programació festiva continua aquest dimarts a la nit. A les 22 hores se celebrarà el bany de bèsties a la platja dels Pescadors. El ritme i la música s'estendrà pel passeig de la Rambla amb els concerts de La Fúmiga, Figa Flawas i Julieta.