Badalona, ciutat de l'Àrea Metropolitana amb major increment de denúncies per violència masclista

Badalona, ciutat de l'Àrea Metropolitana amb major increment de denúncies per violència masclista
Sara Nicolás
13/07/2023 - 14:06

Badalona - Badalona és la ciutat de l'Àrea Metropolitana on més van créixer les denúncies per violència masclista entre el període del 2019 al 2022, amb un augment del 39%. En total, l'any 2022 als municipis de l'Àrea Metropolitana es van superar les 9.000 denúncies, un 3,3% més que l'any anterior. Una dada que es contraposa amb el fet que la majoria d'ordres de protecció, el 60% de les més de 2.000 presentades, van ser denegades durant el mateix període.

Són xifres que recull el primer informe anual de violència contra les dones de l'àmbit metropolità, presentat per l'Observatori Metropolità de Gènere. Un estudi que determina que la majoria de les denúncies d'aquest àmbit són presentades per la mateixa víctima després de requerir presència policial.

A més, el percentatge de dones que decideix no declarar contra el seu agressor és major a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. I és que, mentre que a la metròpolis 13 de cada 100 dones s'acullen al dret de no declarar, a Catalunya i a Espanya en són 11 i 10, respectivament. L'informe assegura que es tracta d'una decisió lligada a la revictimització, la dependència emocional o econòmica amb l'agressor i a la lentitud de la justícia.

Pel que fa a les trucades a la línia d'atenció a les dones, l'estudi recull més de 12.000 l'any 2022, concentrant-se la majoria als períodes de vacances d'estiu i Setmana Santa.