Badalona commemora el Dia Internacional contra LGTBIQ+fòbia

Badalona commemora el Dia Internacional contra LGTBIQ+fòbia
Mònica Martín
17/05/2024 - 18:31

Badalona - Les incidències contra el col·lectiu LGTBI continuen a l'alça i només enguany ja se n'han registrat 86 contra gais, lesbianes, trans i bisexuals, un 3% més que l'any anterior a Catalunya segons l'Observatori contra l'LGTBI-fòbia.

Precisament, l'Ajuntament ha hissat la bandera del col·lectiu a la façana de la Casa de la Vila i ha organitzat diverses activitats per sensibilitzar la ciutadania a través de dues activitats. Avui mateix, a dos quarts de deu, projectaran el documental Tacones sobre Ruedas a l'espai Gripau Blau Kaja! on posteriorment, faran un col·loqui amb el director Pau Canivell, Qaliubdn i Gripaublaukaja. Dimarts vinent de 17:30 a 19:00, es realitzarà un taller al Badiu Jove per facilitar informació a la ciutadania sobre els diferents serveis que es poden trobar a la ciutat i pensar estratègies conjuntes per fer front els atacs LGTBIQ+fòbics.

El col·lectiu gai el més afectat

Segons les últimes dades, de les 87 incidències, 42 han estat contra el col·lectiu gai (45,6%), 24 contra les persones trans, seguit de 8 contra dones lesbianes,2 contra el col·lectiu bisexual i 13 contra el col·lectiu en general i no a persones físiques. A més, la circumscripció de Barcelona concentra la major part d'incidències, el 82.1% del total. L'enquesta de Drets Fonamentals de la Unió Europea també ha revelat que el 38% de persones que pertanyen al col·lectiu van rebre insults, amenaces i assetjament en els últims 12 mesos i, només a l'estat, s'eleva al 41%. L'observatori ha destacat que més d'un 27% de les incidències van ser per odi i exaltació i un 24% són agressions físiques.

L'espai on s'han produït els incidents han estat a la via pública, amb el 31,4%, un 7% més que l'any anterior, seguit de l'àmbit laboral amb el 13,9%, amb l'increment del 5% respecte a l'any anterior i l'espai nocturn amb el 9,3%.