Badalona, de lila: 'Si ens toquen a una, ens toquen a totes'

Badalona, de lila: 'Si ens toquen a una, ens toquen a totes'
Berta Soler / Laia Martínez
08/03/2024 - 21:09

Badalona - Més d'un miler de persones reclamen a Badalona la igualtat entre dones i homes durant la marxa del 8 de març, Dia Internacional de les Dones. Un any més, han recorregut els carrers de la ciutat, fent escoltar els seus clams en favor del feminisme. Hi havia manifestants de totes les edats, àvies, mares i nétes, defensant els seus drets amb lemes, com per exemple, 'La nit és nostra, cap agressió sense resposta', 'Visca, visca, visca, la lluita feminista' o 'Si ens toquen a una, ens toquen a totes'.

Imatges de la manifestació

Des de la plaça de Països Catalans, a Pep Ventura, amb destí a la plaça de la Dona, a Sant Mori de Llefià. Al llarg d'aquest camí, pintat de lila, les manifestants han aixecat les seves veus amb crits reivindicatius contra la violència masclista, la bretxa salarial o la violència que pateixen les dones, víctimes de la guerra. Una protesta en la qual s'han sumat persones de totes les edats i que ha estat acompanyada de batucades.

La Comissió del 8M, organitzadora de la marxa, ha encapçalat aquesta protesta amb una gran pancarta amb l'eslògan 'Ni un pas enrere! Lluita diversa i col·lectiva contra el patriarcat'. La manifestació ha posat punt final amb la lectura del manifest de la Comissió 28M. Han demanat un feminisme inclusiu, transgènere, que combati el racisme i que es mantingui ben ferm davant l'onada de l'extrema dreta.

Yolanda Caballero és membre de l'entitat.

La manifestació ha acabat amb l'actuació del grup Pinya Colada, un grup de música urbana i combativa per les necessitats de la lluita feminista, a través de les lletres de les seves cançons.