Badalona tindrà 830 motos elèctriques per compartir aquesta tardor

Badalona tindrà 830 motos elèctriques per compartir aquesta tardor
Àlex Sisó
05/06/2024 - 19:54

Badalona - L'Ajuntament de Badalona té en marxa els tràmits per activar el servei de motos elèctriques compartides, el motosharing, que l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) vol posar en marxa aquesta tardor. A la ciutat hi hauria 830 motos de les 10.000 que es preveu posar en servei a un total de vuit municipis, entre ells Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs. Els operadors que vulguin gestionar el servei tenen fins a l'11 de juny per presentar les sol·licituds. A hores d'ara, però, l'AMB encara no n'ha rebut cap.

El servei de motosharing posarà a disposició de la ciutadania ciclomotors que no superin els 45 km/h o motocicletes amb una potència màxima de 4.000 watts. Els usuaris podran accedir al servei descarregant-se al seu mòbil l'aplicació de l'empresa operadora o bé l'app de mobilitat de l'AMB. Un cop localitzada la moto compartida, només caldrà apropar el mòbil al vehicle per desbloquejar la caixa on es troben els cascs i començar a gaudir del servei. Els desplaçaments es podran fer fora dels vuit municipis metropolitans on es desplegaran els vehicles. Així i tot, serà requisit imprescindible que les motos s'estacionen dins l'àrea d'influència perquè un altre usuari pugui localitzar-les a través de l'aplicació.

Mariona Conill, cap de la secció de mobilitat sostenible de l'AMB

El govern local valora molt positivament el projecte de motosharing. Segons ha explicat el responsable de mobilitat, David Mejía, la setmana vinent, en una reunió amb l'AMB, es coneixeran més detalls del funcionament del servei, que serà, afirma, molt positiu per a la mobilitat al municipi.

David Mejía, regidor de l'Àrea de via pública i mobilitat

L'AMB restà a l'espera de rebre les sol·licituds de les empreses que vulguin gestionar el servei per poder començar a atorgar les llicències provisionals. Cada municipi podrà tenir més d'un operador, el qual serà l'encarrega de fixar el preu del servei per l'usuari.