Badalona En Comú Podem vol transformar el municipi per construir un futur sostenible contra el canvi climàtic

Badalona En Comú Podem vol transformar el municipi per construir un futur sostenible contra el canvi climàtic
Raquel Moreno
19/05/2023 - 22:55

Badalona - La transició energètica i l'emergència climàtica han protagonitzat l'acte central de Badalona En Comú Podem celebrat al centre cívic de Can Cabanyes. La candidata a l'alcaldia, Aïda Llauradó, s'ha compromès a impulsar un pla de climatització a les escoles bressol i acusa el candidat d'ERC, Àlex Montornès, de no reclamar a la Generalitat que destini els recursos necessaris a Badalona. L'ecologista també ha defensat la proposta de transformació de la C-31 en una gran via verda metropolitana i ha titllat el candidat del PSC, Rubén Guijarro, de fer ecoblanqueig.

La proposta que fa l'alcalde amb la Generalitat de crear una comissió per estudiar la transformació de l'autopista és greenwashing, quan realment no té previst fer res

Llauradó també ha assegurat que prioritzaran la recuperació de l'Escola del Mar i la de de Natura, la descontaminació del sòls a entorns com La Mòra i la Barca Maria i la preservació del litoral badaloní.

aida miting central

A l'acte també hi ha assistit l'eurodiputat d'En Comú Podem, Ernest Urtasun, qui assegura que no hi ha política social més clara de justícia climàtica que apostar per les energies renovables. La transició ecològica, diu, ha de sorgir del municipalisme.

La transició ecològica no funcionarà sense implicació a nivell local. Badalona ha de tenir una alcaldessa ecologista

El coordinador nacional de Joves Ecologistes i número 4 de la candidatura, Dani Sosa, ha alertat que l'emergència climàtica no pot ser ignorada pels governs i que calen polítiques ecologistes, que liderarà com a alcaldessa Llauradó. També la número 2, Rosa Trenado, diu que els comuns crearan una oficina exclusiva per al assessorament en energies renovables i contra la pobresa energètica a Badalona.

miting 2