Badalona En Comú renova la seva executiva i defensa una entesa de les esquerres davant les 'cortines de fum' d'Albiol

Badalona En Comú renova la seva executiva i defensa una entesa de les esquerres davant les 'cortines de fum' d'Albiol
Judit Larios
29/10/2023 - 14:49

Badalona - Badalona En Comú ha reelegit Aïda Llauradó i Daniel Alfonso com a coordinadors locals del partit en la tercera Conferència Local de la formació, celebrada aquest dissabte. Durant la trobada també s'ha renovat la seva estratègia política, que s'ha fixat com a prioritat defensar les necessitats i reivindicacions ciutadanes davant d'una agenda política de l'executiu popular que titllen de «cortina de fum».

Els coordinadors locals mantindran el càrrec durant un mandat de dos anys, en lloc de quatre, per valorar de nou la situació política abans de la pròxima conferència local i consensuar si el partit necessita o no un canvi de lideratge. La direcció de Badalona En Comú ha lamentat la capacitat d'influència de l'actual govern municipal en les polítiques locals gràcies a la majoria absoluta de què disposa. Critiquen el Partit Popular per tenir com a prioritats, diuen, 'boicotejar' la Zona de Baixes Emissions i tenir l'arbre de Nadal més alt de l'estat espanyol, mentre l'acusen de deixar de banda els problemes endèmics de la ciutat. Per això, Badalona En Comú es vol posicionar com una eina útil per donar resposta a les reivindicacions ciutadanes.

En aquest sentit, la formació també ha defensat la necessitat d'una entesa entre les forces progressistes de la ciutat i de treballar conjuntament amb les entitats locals. Amb aquesta intenció, a la trobada hi han assistit representants de la FAVB, CCOO i FAMPAS, així com de la resta de partits d'esquerres, inclòs Podem, amb qui s'ha reafirmat la voluntat de mantenir l'actual coalició. Una altra de les convidades a l'acte ha estat la coordinadora Nacional de Catalunya en Comú, Jessica Albiach, qui ha subratllat el paper de Badalona En Comú a l'hora de 'plantar cara', ha dit, a la política 'gairebé d'extrema dreta' de l'alcalde Xavier García Albiol.