Badalona encén l'arbre de Nadal de 40 metres davant d'unes 50.000 persones

Badalona encén l'arbre de Nadal de 40 metres davant d'unes 50.000 persones
Judit Larios
18/11/2023 - 21:10

Badalona - Unes 50.000 persones, segons les estimacions de la Guàrdia Urbana, s'han aplegat a la plaça del President Tarradellas i voltants per veure en directe l'encesa de l'arbre de 40 metres. L'alcalde Xavier García Albiol, qui ha fet els honors abans de l'esperat moment, ha reivindicat que és el «millor arbre d'Espanya, d'Europa i del món».

Després d'un compte enrere, l'arbre de 40 metres de Badalona s'ha encès davant d'una gran expectació. Els seus 82.000 llums led l'han tenyit de color vermell per donar pas després a un seguit d'animacions ben diverses, com una pluja d'estrelles, un Pare Noel ballant o bastons de caramel en moviment. Els assistents s'han mostrat molt sorpresos de l'espectacle de llum i, la majoria, han confessat que aquest els agrada més que l'arbre tradicional que s'ha plantat a la plaça de la Vila per la novetat que suposa. Molts d'ells també han destacat l'ambient que s'ha generat a la plaça, on s'hi han apropat milers de persones vingudes de fora de la ciutat. De fet, el nombre d'assistents ha superat amb escreix les previsions que havia fet l'Ajuntament, que calculaven que la xifra se situaria en unes 10.000 persones.

Durant el discurs previ a l'encesa, l'alcalde ha tornat a defensar l'arbre del Gorg com el més alt del país, fent referència al seu competidor a Vigo. També ha respost les crítiques per l'elevada despesa que ha suposat aquest element nadalenc: «Clar que hem de resoldre els problemes de la ciutat, com la neteja, la inseguretat i el manteniment dels carrers, i ho estem començant a fer. Però els veïns de Badalona també mereixen tenir el millor Nadal del país». Els grups municipals del PSC, ERC i Badalona En Comú Podem han rebutjat la invitació de l'Ajuntament per assistir a l'encesa. Socialistes i republicans consideren que es tracta d'un arbre propagandístic del PP, mentre que Guanyem, que no ha valorat si anar-hi, també ho ha definit com un acte de partit.

albiol encesa arbre

Una hora i mitja abans de l'encesa, la plaça ja estava plena de gom a gom. La Big Band de l'Escola de Música Moderna de Badalona ha estat l'encarregada de començar a amenitzar la tarda, interpretant cançons nadalenques, seguida per un dj. L'espectacle de llum i so de l'arbre de 40 metres es podrà veure tots els dies laborables a les 6 i 7 de la tarda i els caps de setmana i festius cada hora, de 5 de la tarda a 9 de la nit. A banda de l'espectacle, els qui s'apropin a veure l'arbre també podran accedir al seu interior per veure l'estructura des de sota.