Badalona entra en fase de preemergència per sequera

Badalona entra en fase de preemergència per sequera
Àlex Sisó
28/11/2023 - 20:32

Badalona - Badalona, juntament amb els 200 municipis que s'abasteixen del sistema Ter-Llobregat, ha entrat en fase de preemergència per sequera. L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha acordat canviar la situació d'excepcionalitat, vigent des del març, a la de preemergència.

A la nostra ciutat, implicarà reduir a la meitat el volum d'aigua destinat al reg de gespa en superfícies on es practiqui esport federat, que no podrà superar els 200 metres cúbics per hectàrea i mes. Aquesta fase també preveu reduir el consum fins a 210 litres per habitant i dia en els municipis que superin aquest llindar. Una mesura que, de moment, no afecta a Badalona perquè actualment té un consum mitjà de 150 litres per habitant.

La resta de mesures, que ja preveia la fase d'excepcionalitat, sí que es mantenen vigents com: la prohibició d'omplir piscines privades, netejar els carrers amb aigua potable o omplir total o parcialment les fonts ornamentals. Sí que es permet el reg d'arbrat, amb la mínima quantitat d'aigua i el rentat de vehicles en establiments comercials dedicats a aquesta activitat.

Davant aquesta situació, i que la previsió meteorològica preveu un hivern sense pluges, en les pròximes setmanes es podria entrar en fase d'emergència. Des de l'Ajuntament de Badalona es recorda la importància de fer un ús racional de l'aigua. Durant els pròxims dies està prevista la convocatòria de la Comissió de Sequera de l'Ajuntament per tal d'abordar com s'implementarien futures mesures.

Sonia Egea, Regidora de Medi Ambient