Badalona, epicentre d'una organització que extorquia clients de pàgines de contactes sexuals

Badalona, epicentre d'una organització que extorquia clients de pàgines de contactes sexuals
Redacció
26/10/2023 - 11:40

Badalona - Detingudes vint-i-dues persones a Barcelona, València i Alacant per extorquir clients de pàgines de contactes sexuals. Els quatre líders de l'organització residien a Badalona i eren experts informàtics.
La xarxa hauria obtingut fins a dos-cents mil euros amenaçant els usuaris amb difondre la seva vinculació amb els serveis.

Extorsió pàgines sexuals Guàrdia civil 1

La guàrdia civil ha fet les detencions de la que ha anomenat 'Operació Comminatio'. Cadascun dels clients de les pàgines web de contactes sexuals arribava a pagar fins a tres mil euros per evitar que la xarxa informés el seu entorn més proper de les seves activitats. L'epicentre de l'organització estava a la ciutat de Badalona, on els quatre màxims responsables captaven clients a qui poder extorquir a través de missatges de mòbil.

Més de tres mil anuncis vinculats

L'operació policial va començar després que una de les víctimes denunciés que havia arribat a pagar fins a tres vegades sota amenaça d'agressió física. Els investigadors van detectar més de tres mil anuncis vinculats a la xarxa on s'oferien serveis sexuals. En alguns, una mateixa dona oferia en un mateix dia serveis en ciutats separades per 500 quilòmetres.

Extorsió pàgines sexuals Guàrdia civil 3

Per gestionar els beneficis de les extorsions, l'organització comptava amb un grup intermediari que obria comptes bancaris, contractava línies telefòniques i traspassava diners entre els seus membres en petites operacions. Un altre grup facilitava els telèfons mòbils per dur a terme l'activitat criminal. De moment hi ha vint víctimes identificades, però la guàrdia civil no en descarta que hi pugui haver més.