Tot a punt per a la 147a Passada de Sant Antoni Abat

Tot a punt per a la 147a Passada de Sant Antoni Abat
Àlex Sisó / Martí Vinyes
09/02/2024 - 18:08

Badalona - Prop d'una cinquantena de cavalls i uns 25 carruatges participaran aquest diumenge en la 147a edició de la passada de Sant Antoni Abat. Enguany tindrà un recorregut més curt i estarà marcada per la tragèdia del carrer Canigó. La bandera de l'Associació de la Passada de Sant Anton Abat de Badalona lluirà un crespó negre en record a les víctimes.

Algunes de les novetats de l'edició d'enguany les ha definit la guia sobre benestar animal que s'ha implementat a Catalunya. Un recurs que ha obligat a escurçar el recorregut dels 8 als 6 quilòmetres. A més, per recomanació veterinària i de la Guàrdia Urbana, la desfilada no passarà per alguns carrers del Centre, com el de Sant Pere. Tot plegat per evitar que els animals rellisquin.

Joan Walter és el vicepresident de la passada de Sant Antoni Abat

La tradicional passada començarà a dos quarts de dotze a l'Avinguda Salvador Espriu i transcorrerà pels carrers Miquel Servet, Sagunt i Alfons XII, entre d'altres. La passada s'aturarà a la plaça de la Plana per realitzar la benedicció a tres quarts d'una. Seguidament, es reiniciarà el recorregut per l'Avinguda Martí Pujol i finalitzarà a l'Avinguda Salvador Espriu. A les dotze del migdia també hi haurà una actuació de la Colla Bastoners de Canyet a la Plana.