Badalona, escenari del Dansa Metropolitana 2024

Badalona, escenari del Dansa Metropolitana 2024
Laia Martínez
14/02/2024 - 20:40

Badalona - Badalona i Santa Coloma són dues de les ciutats que vibraran amb la setena edició del Dansa Metropolitana d'aquest març. Una cita cultural que serà protagonitzada per les danses urbanes, amb accent francès.De l'1 al 17 de març, i inclús amb espectacles que s'allargaran fins al dia 24, una dotzena de ciutats metropolitanes acolliran 270 propostes a més d'un centenar d'espais. La voluntat, de fet, és que les danses urbanes es transportin del carrer als escenaris, entre altres zones. La programació inclou 109 espectacles, 28 pel·lícules, 30 activitats paral·leles i 46 d'educatives, a través del projecte Artèries. Durant aquest mes de març, hi haurà artistes locals, però també internacionals.

  • Júlia Poltronieri, de Dansa Metropolitana, qui explica que per aquest any s'ha treballat en la internacionalització dels espectacles.

PROGRAMA

Es pot accedir al programa a través del web de Dansa Metropolitana. Destaquem alguns actes que se celebraran a la nostra ciutat. Per exemple, el dissabte 9 de març la dansa urbana trepitjarà el Centre Cultural de l'Escorxador amb la presència de l'Escola Tribu Urbana, l'artista Adrián Vega o la companyia Dyptik, integrada per 6 ballarins. També hi seran presents al Teatre Zorrilla amb la companyia X-Press i Abderzak Houmi amb l'espectacle 'Ja no hi ha estacions', que qüestiona el futur davant els conflictes socials i ecològics que provoca l'ésser humà. El diumenge 17 de març, el Teatre Margarida Xirgu tindrà doble sessió de Roser López Espinosa amb l'espectacle 'Cometa', per als més menuts i les seves famílies. Per altra banda, la dansa urbana a Santa Coloma se situarà al Parc Europa, la plaça de la Vila i el Teatre Sagarra.