Badalona estudia com començar a multar les males olors

Badalona estudia com començar a multar les males olors
Judit Larios
28/05/2024 - 10:26

Badalona - Badalona estudiarà com multar les males olors. Segons va avançar El Periódico aquest diumenge, la Diputació de Barcelona ha elaborat un model d'ordenança reguladora de pudors davant l'actual buit legal. Ara, el govern local anuncia que la seva intenció és incorporar aquesta norma a la seva ordenança local.

La normativa permetria sancionar, principalment, empreses que emetin males olors i que generin molèsties als veïns. Podria ser el cas de la companyia Tenneco, dedicada a la producció de frens i ubicada al barri del Remei, que ja ha estat denunciada per la plataforma Airenet. Segons ha detallat la regidora de l'Àrea de Medi Ambient, Sonia Egea, l'executiu badaloní crearà una comissió amb la participació de tots els grups municipals de l'Ajuntament per concretar els criteris sancionadors.

Aquest decret, segons El Periódico, va ser aprovat a finals d'abril i pretén ser un «instrument jurídic i tècnic en matèria de control i inspecció de contaminació odorífera». El rotatiu també assenyala que la Generalitat, per la seva banda, té un esborrany de llei pendent de tramitar.