Badalona homenatja el 83è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys

Badalona homenatja el 83è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys
Judit Larios
15/10/2023 - 14:49

Badalona - Badalona ha rememorat aquest diumenge el 83è aniversari de l'afusellament del president Lluís Companys amb un doble homenatge. A les 7 del matí, se celebrava el tradicional acte organitzat per Esquerra Republicana i, a les 10, tenia lloc la commemoració institucional de l'Ajuntament.

El tradicional homenatge d'ERC de Badalona, que ha aplegat prop d'una trentena de persones, ha volgut recordar la figura de Companys, qui va ser afusellat el 1940 per les tropes del règim franquista. Els republicans han remarcat que és l'únic president elegit democràticament que ha estat executat a l'Estat espanyol. El president del grup municipal d'ERC, Àlex Montornès, ha posat en relleu els valors democràtics que representava Companys i ha denunciat la persecució que va patir Catalunya.

Recordar tot allò que va significar de valors democràtics i republicans i tot allò que el totalitarisme va voler prohibir, com les nostres institucions, la nostra llengua i la nostra identitat; en definitiva, la democràcia i la llibertat.

El llegat de Lluís Companys també ha estat recordat per altres formacions polítiques de la ciutat. Una per una, han fet una ofrena floral al monòlit que li ret homenatge a l'avinguda President Companys. Tant des de Badalona en Comú Podem com des de Guanyem han condemnat la repressió franquista i han defensat la importància de rememorar l'assassinat del president republicà davant l'auge de l'extrema dreta a les institucions. L'acte també ha comptat amb la presència de Junts per Catalunya.

homenatge companys erc
Foto: ERC Badalona

A mig matí, l'Ajuntament de Badalona ha celebrat l'acte institucional per homenatjar el president Companys amb un minut de silenci i una altra ofrena floral. Hi han participat tots els grups municipals, també el Partit Popular i el PSC, que no han assistit a la convocatòria prèvia d'ERC.

homenatge lluís companys