Badalona homenatja els donants de sang amb una escultura de l'artista Joan Artigas

Badalona homenatja els donants de sang amb una escultura de l'artista Joan Artigas
Judit Larios
28/10/2023 - 17:18

Badalona - Els donants de sang badalonins compten, des d'aquest dissabte, amb una escultura que els ret homenatge al Jardí de Ca l'Amigó, al costat de l'Hospital Municipal. El monument, de l'artista Joan Artigas, també vol reconèixer els voluntaris que col·laboren en l'organització de campanyes de donació de sang, alhora que espera contribuir a promoure que augmentin les donacions.

L'obra, de dos metres d'alçada i tallada en bronze, representa el vincle que existeix entre la persona que dona sang i la que la rep. Enmig, una gota de sang recorda que, de gota en gota, es pot aconseguir tota la sang necessària per als pacients que requereixen d'una transfusió.

Des de la Federació Catalana de Donants de Sang destaquen que l'escultura, que porta per nom 'Donants de sang', vol ser un agraïment per a totes les persones que han fet una donació. Assenyalen que totes elles tenen un gest altruista sense esperar cap reconeixement, però que sense la seva aportació no es podria garantir la salut de molts pacients que depenen d'aquestes transfusions. Així, el monument de Joan Artigas pretén servir, alhora, per animar a les persones que encara no hagin donat sang que ho facin.