Badalona i Montcada i Reixac pressionen la Generalitat per trobar solucions pel Bosc d'en Vilaró

Badalona i Montcada i Reixac pressionen la Generalitat per trobar solucions pel Bosc d'en Vilaró
Sara Nicolás
04/12/2023 - 12:23

Badalona - Els Ajuntaments de Badalona i Montcada i Reixac forgen aliances i demanaran al govern de la Generalitat una compareixença al Parlament per trobar solucions pels veïns del Bosc d'en Vilaró. Volen que s'entomi aquest tema el primer trimestre de 2024 i s'acabi amb la incertesa dels residents, en situació irregular des de la dècada dels 60.

Els veïns fa anys que demanen una modificació del Pla General Metropolità, projecte que els obligaria a marxar de casa seva en menys de 35 anys. De les 250 famílies que hi viuen, un 15% pertany al terme municipal de Badalona i la resta, a Montcada i Reixac. Ara, tots dos ajuntaments s'han alineat per exigir al Departament de Territori que busqui solucions per uns veïns que, a més de la incertesa que pateixen, tenen dificultats per accedir a certs subministraments.

En qüestió de subministres hi ha problemes evidents, però el més important és la qüestió social i la nostra voluntat és posar el tema sobre la taula. La Generalitat s'ha de pronunciar. - Daniel Gracia, regidor d'urbanisme

El veïnat del Bosc d'en Vilaró veuria amb bons ulls aquesta compareixença de la Generalitat. I és que, després de tres dècades aportant solucions, asseguren que ara per ara, i renunciant a lluitar per la legalitat, només els queda ser dins la Llei de Territori.

Portem més de 30 anys buscant solucions, tenim un advocat urbanista que sempre ha estat incloent opcions. La única solució pel problema urbanístic és ser a dins la Llei de Territori. - Loli Alfonso, portaveu veïnal

En aquest sentit, els veïns reivindiquen la importància que siguin els dos governs locals i no l'associació de veïns qui els representi al Parlament. Alhora, manifesten que tot el pes està caient sobre els veïns, que viuen amb la incertesa que les seves llars siguin finalment enderrocades, mentre les administracions, diuen, han estat còmplices de les construccions durant tots aquests anys.