Badalona i Sant Adrià, els dos únics municipis del Barcelonès Nord on l'atur baixa lleument

Badalona i Sant Adrià, els dos únics municipis del Barcelonès Nord on l'atur baixa lleument
Mar Martínez
02/08/2023 - 15:16

Badalona - Aquest juliol Catalunya ha trencat la dinàmica a la baixa de l'atur dels darrers cinc mesos amb un repunt sensible, de mig punt, en les dades que ofereix la Generalitat de Catalunya. Alhora, però, hi ha hagut rècord d'ocupació, amb gairebé 11.000 feines més que al juny.

Si parem atenció a les dades de la comarca del Barcelonès Nord, mentre a Badalona i Sant Adrià baixa lleument l'atur, a la resta de municipis, s'incrementa.A Catalunya les persones que hi ha a les llistes dels serveis d'ocupació supera les 330.000. El Govern atribueix l'augment en 1600 persones a acomiadaments en el sector de l'educació, però matisa que s'ha produït amb menys intensitat que altres anys. I destaca que les dades d'afiliació a la Seguretat Social són històriques amb 3,75 milions de treballadors a Catalunya.A Badalona, l'atur afecta l'11,5 % de la població inscrita a les llistes. Ha baixat en mig miler de persones el darrer mes per situar-se en poc més de dotze mil.L'altra ciutat propera on baixa és a Sant Adrià de Besòs on l'atur frega el 14 %.

Atur juliol 2023

La situació afecta dos mil quatre-cents homes i dones. L'atur puja a Santa Coloma, on supera l'11,5 %, Montgat on la situació afecta gairebé un set per cent de la població i Tiana on no arriba als 5 punts percentuals.Al conjunt de l'Estat Espanyol l'atur ha caigut mig punt. Les dones continuen sent majoria a les llistes dels serveis d'ocupació, un 58 %. Per sectors, a Catalunya la desocupació ha augmentat a tots els sectors -serveis, indústria i construcció- tret el de l'agricultura. La contractació ha notat un descens del 2 %. Els contractes indefinits han baixat en més d'un 7'5%, en canvi, els temporals han crescut gairebé un 2 %.

Atur juliol 2023