ACTUALITZACIÓ: Segons el govern, la ZBE s'implantarà el 2024 i es començarà a multar el 2027

ACTUALITZACIÓ: Segons el govern, la ZBE s'implantarà el 2024 i es començarà a multar el 2027
Berta Soler Mercader
25/10/2023 - 19:42

Actualització 21 h:

Badalona - El govern local ha corregit les paraules de la regidora de Medi Ambient, Benestar Animal i Transparència, Sònia Egea, qui ha anunciat a la Tertúlia del programa Badalona 360 que Badalona implementaria la Zona de Baixes Emissions a partir de 2025. Els populars aclareixen que no hi ha cap novetat sobre la ZBE: s'implantarà el 2024 i es començarà a multar el 2027. Està previst que demà a les 17h el govern n'expliqui tots els detalls en una roda de premsa.


L'Ajuntament de Badalona implantarà finalment la ZBE a partir de 2025, 2 anys abans del que fa un mes va anunciar el govern local. Així ho ha anunciat aquest dimecres a la tarda al programa Badalona 360 la regidora de l'Àrea de Medi Ambient, Benestar Animal i de Transparència, Sònia Egea. El govern municipal assegura que refarà l'actual ordenança perquè s'ajusti a la llei.

La regidora Sonia Egea aquest dimecres a la tarda al programa Badalona 360.

La regidora també ha acusat l'anterior govern de no haver “estudiat prou” la situació. Recordem que, en un principi, l'alcalde va anunciar al setembre que s'implantaria a partir de 2027, 3 anys després de la data oficial en què estava previst que s'apliqués al municipi, el gener de 2024. D'aquesta manera, assegurava Albiol, no es castigaria al veïnat amb canviar-se el vehicle enmig d'un context d'inflació. Una decisió que arribava enmig de la Setmana de la Mobilitat Europea, i que la ministra de Transició Ecològica i Repte Demogràfic, Teresa Ribera, va criticar a través d'una piulada.

Recordem que el febrer de 2022 es va saber que Badalona rebria 2 milions d'euros dels fons Next Generation que es destinarien a la posada en marxa del ZBE al Progrés, la urbanització de l'entorn de l'intercanviador de Can Ruti i la millora per a l'eficiència de la xarxa de transport públic.