Badalona lidera el nombre d'usos del servei de bicicleta compartida AMBICI

Badalona lidera el nombre d'usos del servei de bicicleta compartida AMBICI
Albert Guerra
31/10/2023 - 19:23

Badalona - Badalona és el municipi de l'àrea metropolitana on s'han registrat més usos del servei de bicicleta compartida AMBICI des que va començar a funcionar ara fa 10 mesos. Del milió de viatges que s'han fet a les 13 ciutats adherides, gairebé 190.000 s'han produït a la nostra ciutat.

AMBICI 2

Des de l'AMB asseguren que està previst que aquest servei de bicicletes compartides arribi a Sant Adrià de Besòs ben aviat, i a l'Hospitalet de Llobregat a finals d'any. També afirmen que en una futura fase es podrien crear estacions en municipis de la segona corona, sobretot al Vallès Occidental i en municipis com Cerdanyola, Sant Cugat o Montcada. Tot i que a dia d'avui els primers 30 minuts d'ús de cada viatge són gratuïts, no es preveu allargar aquesta bonificació, més enllà de desembre. La idea és que, a partir de llavors, la primera mitja hora costi 15 cèntims. I un cop superada la mitja hora, augmentarà 50 cèntims cada 30 minuts.

El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Carlos Cordón, explica com ha evolucionat el servei d'AMBICI en el primer any de vida


A més, ha apuntat que des de l'AMB s'ha treballat per mantenir la prohibició de pujar al transport públic amb patinets elèctrics.