Badalona necessita un sistema d'alta eficiència per millorar el seu índex de reciclatge

Badalona necessita un sistema d'alta eficiència per millorar el seu índex de reciclatge
Sara Nicolás
05/02/2024 - 10:34

Badalona - L'Agència Catalana de Residus assegura que Badalona ha d'aplicar un sistema d'alta eficiència per millorar el seu baix índex de recollida de residus. Una situació que esperen que reverteixi amb el nou contracte de neteja. Recorden que, si el consistori badaloní ho necessita, disposa de suport tècnic, econòmic i polític per part de l'ens públic.

Badalona fa anys que registra dades negatives de recollida selectiva. Es tracta del cinquè municipi de l'Àrea Metropolitana que menys recicla, separant correctament menys del 29% dels residus. Des de l'Agència Catalana de Residus afirmen que, tot i que el sistema porta a porta és el que millors resultats té, és feina de cada municipi estudiar l'estratègia que més s'adapti al territori. D'aquesta forma, Isaac Peraire, director de l'Agència Catalana de Residus, valora positivament la implantació de contenidors intel·ligents a Badalona.

És imprescindible l'alta eficiència, que vol dir que es fa la separació ben feta de les fraccions de residus i que individualitza el servei. Això després porta associat l'aplicació d'una taxa justa, que pugui diferenciar entre el veïnat que ho fa millor i qui no.

Peraire reitera que l'Ajuntament de Badalona pot rebre assessorament per part de l'agència per implantar aquests sistemes d'alta eficiència en la recollida de residus. Alhora, però, ha tornat a mostrar el seu malestar envers l'impediment del consistori local a assistir a la roda de premsa del nou contracte de neteja a la tècnica de l'agència i exregidora de Guanyem, Nora San Sebastián.