Badalona no es veurà afectada, de moment, per la baixada de pressió de l'aigua

Badalona no es veurà afectada, de moment, per la baixada de pressió de l'aigua
Judit Larios
18/01/2024 - 21:09

Badalona - Badalona no estarà afectada per la baixada de la pressió de l'aigua a curt termini. Així ho ha assegurat l'AMB, que ha concretat que pràcticament cap municipi de l'àrea metropolitana es troba en aquest escenari, ja que la majoria se situa per sota del topall de consum d'aigua. Tot i això, des de l'ens ja ho tenen tot a punt per reduir la pressió a les localitats que gastin més de 200 litres per persona i dia un cop s'entri en emergència per sequera.

Els responsables de l'ens s'han reunit aquest dijous amb representants dels 36 municipis metropolitans, entre els quals Badalona, per explicar-los el procediment que es durà a terme. Les zones que tinguin un consum superior al límit, principalment urbanitzacions, es veuran sotmeses a la disminució de la pressió de l'aigua. De moment, no serà el cas de Badalona, on el consum mitjà per persona i dia és de 150 litres. La ciutat, de fet, es troba per sota de la mitjana de tota l'àrea metropolitana, que és de 170 litres.

D'altra banda, el pla de contingència de l'AMB també inclou sancions de fins a 3.000 euros en cas que es faci un ús incívic de l'aigua. Es considerarà motiu de multa regar la gespa del jardí, reomplir la piscina o rentar el cotxe al carrer, per exemple. La previsió és que la fase d'emergència per sequera es decreti al voltant de l'1 de febrer, quan es calcula que les reserves dels embassaments hauran baixat del llindar establert.