Badalona surt de la fase d'emergència per sequera

Badalona surt de la fase d'emergència per sequera
Judit Larios
14/05/2024 - 18:01

Badalona - Badalona ha sortit de la fase d'emergència per sequera. Ho fa després que la Generalitat hagi decidit que els 202 municipis que s'abasteixen del sistema Ter-Llobregat passin a la fase d'excepcionalitat. Així, a partir d'ara s'amplia el marge de consum d'aigua de 200 a 230 litres per persona i dia.

El canvi s'ha produït després de les pluges de les últimes setmanes, que han fet que els embassaments d'aquest territori superin el 25% de la seva capacitat. Tot i que es rebaixen les restriccions, en la fase actual encara es mantenen algunes mesures d'estalvi. Així, continua vigent la prohibició de regar la gespa i de netejar vehicles fora d'establiments autoritzats. Alhora, hi ha altres restriccions que se suavitzen, com la reducció de la dotació d'aigua per al reg agrícola, que passa del 80% al 40%, o per als usos ramaders, d'un 50 a un 30%.

DSCF8672

Pel que fa a les piscines, la situació d'excepcionalitat tampoc permet omplir-les si són privades d'ús unifamiliar. Tampoc les que no tinguin sistemes de recirculació d'aigua. Només es permet reomplir de forma parcial o fer el primer ompliment, si són d'obra nova, de les piscines públiques. També de les privades comunitàries, de centres esportius i d'establiments turístics que disposin d'aquest sistema. Ja no caldrà que aquestes piscines siguin declarades com a refugi climàtic.

Des del govern local recorden que, tot i deixar enrere la fase d'emergència, cal seguir tenint cura de no malbaratar l'aigua.