Badalona podria superar els 30 graus de temperatura aquest dimarts al migdia

Badalona podria superar els 30 graus de temperatura aquest dimarts al migdia
GISELA JIMENO
10/07/2023 - 20:12

Badalona - Protecció civil ha activat en alerta el Pla PROCICAT per una onada de calor, amb previsió que aquesta sigui extrema i les temperatures s'incrementin a partir de dimarts al migdia. Es preveu que la temperatura a Badalona superi els 30 graus.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, està previst que els valors es disparin fins als 40 o 41 graus en punts de l'interior de la geografia catalana. Pel que fa a Badalona, aquest dilluns a la tarda l'avís de calor nocturn s'ha activat per primer cop a l'estiu. La nit de dimarts s'han registrat temperatures superiors als 25 graus. Durant el dia d'avui, la calor a la ciutat es mantindrà extrema i pot arribar als 31 o 32 graus.
És per això que els badalonins es preparen per passar aquesta onada de calor.

Aquesta onada de calor es deu a una massa d'aire càlid procedent del sud, amb pols sahariana en suspensió. D'aquí l'aspecte tèrbol del cel, que molts han detectat ja des de primera hora i d'altres no s'han adonat.

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que estableixin llocs frescos o sales amb aire condicionat en cas que sigui necessari el seu ús i que a més, es tingui especial vigilància a persones majors de 75 anys sense familiars, persones amb discapacitat o treballadors amb activitats a l'aire lliure. Per la seva banda, el departament de Salut ha posat en fase 2, el pla d'actuació per prevenir els efectes de les possibles onades.