Badalona, primera ciutat catalana on es comencen a retirar restes d'antigues edificacions de les platges

Badalona, primera ciutat catalana on es comencen a retirar restes d'antigues edificacions de les platges
Anna García de Albéniz / Mar Martínez
15/04/2024 - 14:24

Platja del Pont d'en Botifarreta, Casagemes - Badalona és la primera ciutat del territori català que ha començat a retirar les restes d'antigues edificacions que han aparegut al litoral després dels darrers temporals. Així ho confirma el Ministeri de la Transició Ecològica, organisme competent de les platges. Les actuacions han començat aquest dilluns a la Platja del Pont d'en Botifarreta i preveuen que s'allargaran una setmana.

WhatsApp Image 2024-04-15 at 10.42.18
Les tasques han començat aquest matí de dilluns

Les obres de desmantellament, que han descobert fonaments, envans i rajoles d'antigues edificacions, van a càrrec del grup de capital estatal Tragsa. Segons l'empresa, de moment només intervindran a la platja del Pont d'en Botifarreta i, ara com ara, no tenen previst fer-ho en d'altres punts del litoral badaloní. Pel que fa a la pèrdua de sorra, la regidora de Medi Ambient, Sonia Egea, considera que el Ministeri hauria de plantejar un projecte de ciutat per acabar amb aquest fenomen natural, ja que la reposició de sorra no és una opció a llarg termini.

WhatsApp Image 2024-04-15 at 10.51.14
Les restes s'han retirat del litoral badaloní

La regidora assegura que l'alcalde Xavier Garcia Albiol ha sol·licitat per carta una nova trobada amb el ministeri per fer un seguiment de la situació, amb aquesta és la segona missiva que s'envia des del consistori. De moment, però, el govern local no ha rebut resposta. Recordem que el passat 2 d'abril, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, va avançar que s'estudiaria la possibilitat de fer una declaració d'emergència a la costa catalana després dels desperfectes provocats pel temporal Nelson. A dia d'avui, aquest procediment resta pendent d'aprovació perquè de moment es treballa amb els informes i avaluacions preliminars. Les obres actuals s'estima que durin aquesta setmana, tot dependrà de si, amb el moviment de terres, sorgeixen restes més enllà de les que ha fet aflorar el darrer temporal.

  • Notícia emesa a l'informatiu: